Teaterpaket Västanå Teater Anna Svärd

Efter Selma Lagerlöfs roman i regi av Leif Stinnerbom
med originalmusik av Magnus Stinnerbom

I den tredje delen av Löwensköldscykeln, Anna Svärd, tar Selma Lagerlöf en gruvlig hämnd på patriarkatet och dess enögda maktutövande, och det med skrattet och humorn som vapen. Det ligger ett löjets skimmer över prästen Karl-Arturs kompromisslösa sätt att följa det han upplever som sitt öde: att som Guds utvalde utföra det andliga uppdrag han tycker sig ha fått. Det är intrigmakerskan Thea Sundler som drar ner Karl-Artur till botten och hans förra fästmö Charlotte Löwensköld kan bara betrakta spelet på avstånd. Istället är det Anna Svärd, gårdfarihandlerskan, som i den lilla gråa stugan får ta upp kampen mot Thea. Det blir en bitter strid mellan dessa två kvinnor, där mannen till slut reduceras till ett bihang.

”Selma Lagerlöf är verkligen en storslagen berättare som ständigt överraskar oss, får oss att förundras, häpna och förskräckas.”
Leif Stinnerbom, regissör

Föreställningen spelas till den 9:e september.

Lediga teaterpaket 25/8 (fåtal) 26/8 (fåtal) 31/8 (fåtal) 2/9, 5/9, 6/9, 7/9, 8/9, 9/9 – sista föreställningen.

 Teaterpaket helg
1 Logi i db-rum inkl frukost, 1 herrgårdsmiddag, teaterbiljett 16-föreställning, transfer t/r teatern.
Pris från 1895 Ankomst lördag och söndag
 Lilla Teaterpaketet
1 Logi i db-rum inkl frukost, teaterbiljett 18-föreställning, transfer t/r teatern och herrgårdens ostbuffé – med ost från Värmland och världen! Pris från SEK 1495 Ankomst onsdag-fredag.

Ulvsby herrgårds teaterpaket Anna Svärd – för mer information  info@ulvsbyherrgard.se